Спільнота любителів кухні та посуду
Яка сковорідка найуніверсальніша для щоденного готування?
Цитата з vanda від 22.05.2025, 14:50Поділіться досвідом: чавун, тефлон чи щось новіше? Мене цікавить щось, що не боїться металевої лопатки й миється легко.
Поділіться досвідом: чавун, тефлон чи щось новіше? Мене цікавить щось, що не боїться металевої лопатки й миється легко.
Цитата з ChaynykPro від 26.05.2025, 20:50Як відомо, навіть у дорогих сковорідок є свій термін придатності антипригарного покриття. При дбайливому ставленні різні типи покриття будуть працювати на домашній кухні роками. (на професійних кухнях, навіть у кіно, вони на око не потрапляють зазвичай). Вони зазвичай легкі, гарно миються, не пригарають, підходять для різних типів плит, іноді підходять для запікання, але металева лопатка тут зась.
Інша справа це сковорідки металеві чи з нержавійки. Шеф-повари з ними витворяють чудеса кулінарії. Зазвичай вони важчі (якщо якісні) і потребують відповідального поводження під час приготування та миття (кіптяву ніхто не відміняв), а металеві ще й підготовки перед початком першого приготування. Підійдуть для різних типів лопаток, іноді для різних типів плит, але ціною можуть кусатись.
Гаступна партія сковорідок - чавунні. Важкі, для всіх типів лопаток, не завжди для всіх типів плит і не для посудомийних машин. Згоріти може все крім цієї сковорідки. Сучасні виробники навчились їх робити досить легкими, але і не дешевими.
Мабуть зі мною погодиться більшість, як не обирай, а на кухні мають бути різні типи сковорідок на різні випадки життя.
Як відомо, навіть у дорогих сковорідок є свій термін придатності антипригарного покриття. При дбайливому ставленні різні типи покриття будуть працювати на домашній кухні роками. (на професійних кухнях, навіть у кіно, вони на око не потрапляють зазвичай). Вони зазвичай легкі, гарно миються, не пригарають, підходять для різних типів плит, іноді підходять для запікання, але металева лопатка тут зась.
Інша справа це сковорідки металеві чи з нержавійки. Шеф-повари з ними витворяють чудеса кулінарії. Зазвичай вони важчі (якщо якісні) і потребують відповідального поводження під час приготування та миття (кіптяву ніхто не відміняв), а металеві ще й підготовки перед початком першого приготування. Підійдуть для різних типів лопаток, іноді для різних типів плит, але ціною можуть кусатись.
Гаступна партія сковорідок - чавунні. Важкі, для всіх типів лопаток, не завжди для всіх типів плит і не для посудомийних машин. Згоріти може все крім цієї сковорідки. Сучасні виробники навчились їх робити досить легкими, але і не дешевими.
Мабуть зі мною погодиться більшість, як не обирай, а на кухні мають бути різні типи сковорідок на різні випадки життя.
Цитата з Гість від 10.06.2025, 13:41Мабуть у кожної господині кілька сковорідок і для різних страв своя улюблена. Після експериментів я повертаюсь до своєї чавунної - хоч звідки забивай і не думай, що з нею щось станеться.
А от із новинок мені подобається сковорідка для млинців - тут важлива легкість у руці. Перевернула пательню і млинець у мисці.
Мабуть у кожної господині кілька сковорідок і для різних страв своя улюблена. Після експериментів я повертаюсь до своєї чавунної - хоч звідки забивай і не думай, що з нею щось станеться.
А от із новинок мені подобається сковорідка для млинців - тут важлива легкість у руці. Перевернула пательню і млинець у мисці.