Цитата з Гість від 11.06.2025, 16:56З чоловіком ніяк не можемо дійти згоди щодо ножів. Він точить раз на місяць, але так як я часто ними користуюсь, мені не зручно. Я розумію, що постійне гостріння може взагалі спаскудити ніж. Може варто їх замінити на інші моделі?
З чоловіком ніяк не можемо дійти згоди щодо ножів. Він точить раз на місяць, але так як я часто ними користуюсь, мені не зручно. Я розумію, що постійне гостріння може взагалі спаскудити ніж. Може варто їх замінити на інші моделі?
Цитата з ChaynykPro від 13.06.2025, 00:30Кожна господиня воліє творити кулінарні шедеври в затишній кухні з допомогою зручних столових приладів.
Тільки гострий ніж допоможе забути про труднощі в нарізанні інгридієнтів. Тож справедливим буде вимога, щоб він длвго тримав заточку.
Цього можна досягти кількома методами:
- Використовувати ножі високої якості, лезо яких виготовлене з нержавіючої сталі твердістю біля 60 за шкалою Роквелла. Такі ножі можна не точити роками - лише правити мусатом.
- Використовувати ножі середньої якості, частіше користуватись мусатом і за необхідності точити раз на кілька місяців.
- Користуватсиь ножами середньої чи ниької якості з постійним заточуванням підручними засобами або купувати нові ножі, так як бюджет вони особдиво не обтяжать.
p.s. Чим менше чоловік хоче відповідати за заточування ножів тим дорожчі і якісні ножі він має купувати.
Кожна господиня воліє творити кулінарні шедеври в затишній кухні з допомогою зручних столових приладів.
Тільки гострий ніж допоможе забути про труднощі в нарізанні інгридієнтів. Тож справедливим буде вимога, щоб він длвго тримав заточку.
Цього можна досягти кількома методами:
p.s. Чим менше чоловік хоче відповідати за заточування ножів тим дорожчі і якісні ножі він має купувати.
Ми створили простір для тих, хто цінує якісний посуд, кулінарні традиції та затишок на кухні.
Тут ви знайдете корисні поради щодо вибору й догляду за посудом, зберігання продуктів та організації кухонного простору.
Публікуємо рецепти, огляди, кулінарні таблиці, словник термінів і тематичні статті.
Спілкуймося, ділімося досвідом і готуймо з натхненням — українською мовою, із любов’ю до справи!