Слава Україні!
💙💛 Ми обираємо українську — 💬 Спілкуймося солов’їною!

Спільнота любителів кухні та посуду

Як часто треба гострити ножі?

Цитата

З чоловіком ніяк не можемо дійти згоди щодо ножів. Він точить раз на місяць, але так як я часто ними користуюсь, мені не зручно. Я розумію, що постійне гостріння може взагалі спаскудити ніж. Може варто їх замінити на інші моделі?

Цитата

Кожна господиня воліє творити кулінарні шедеври в затишній кухні з допомогою зручних столових приладів.

Тільки гострий ніж допоможе забути про труднощі в нарізанні інгридієнтів. Тож справедливим буде вимога, щоб він длвго тримав заточку.

Цього можна досягти кількома методами:

  • Використовувати ножі високої якості, лезо яких виготовлене з нержавіючої сталі твердістю біля 60 за шкалою Роквелла. Такі ножі можна не точити роками - лише правити мусатом.
  • Використовувати ножі середньої якості, частіше користуватись мусатом і за необхідності точити раз на кілька місяців.
  • Користуватсиь ножами середньої чи ниької якості з постійним заточуванням підручними засобами або купувати нові ножі, так як бюджет вони особдиво не обтяжать.

p.s. Чим менше чоловік хоче відповідати за заточування ножів тим дорожчі і якісні ножі він має купувати.