Цитата з Гість від 01.06.2025, 12:01Металеві контейнери однозначно багаторазовіші у використанні, але чи варто так переплачувати? Чи вони більше для професійної кузні підходять?
Металеві контейнери однозначно багаторазовіші у використанні, але чи варто так переплачувати? Чи вони більше для професійної кузні підходять?
Цитата з tools від 02.06.2025, 10:06У металевих контейнерів значно більше способів використання, так як вони не піддаються впливу температур.
В них мало того що можна відразу покласти гаряче, в них можна і запіканки різні готувати.
Можна використовувати як посуд на столі, на відміну від пластику.
Але в мікрохвильовці уже нічого не розігрієш, що теж потрібно памятати.
У металевих контейнерів значно більше способів використання, так як вони не піддаються впливу температур.
В них мало того що можна відразу покласти гаряче, в них можна і запіканки різні готувати.
Можна використовувати як посуд на столі, на відміну від пластику.
Але в мікрохвильовці уже нічого не розігрієш, що теж потрібно памятати.
Цитата з Гість від 20.08.2025, 10:34Погоджуюсь з попереднім коментатором щодо універсальності металевих контейнерів! Хочу додати, що вони ідеальні не лише для зберігання готової їжі, але й для сипучих продуктів.
Особисто використовую жерстяні банки для чаю та кави - це окремий вид металевих контейнерів, які спеціально розроблені для збереження аромату. На відміну від пластику, метал не пропускає світло та повітря, що критично важливо для чаю, кави, спецій. Плюс такі банки виглядають естетично на кухонній полиці - не потрібно ховати в шафу.
Щодо ціни - так, початкова вартість вища, але якщо порахувати, скільки пластикових контейнерів доводиться викидати через рік-два (кришки не закриваються, пластик жовтіє, з'являється запах), то металеві виходять економніше. У мене є банки, якими користуюсь вже 5+ років - як нові.
І ще один плюс - екологічність. Метал можна переробити на 100%, на відміну від більшості пластику.
Погоджуюсь з попереднім коментатором щодо універсальності металевих контейнерів! Хочу додати, що вони ідеальні не лише для зберігання готової їжі, але й для сипучих продуктів.
Особисто використовую жерстяні банки для чаю та кави - це окремий вид металевих контейнерів, які спеціально розроблені для збереження аромату. На відміну від пластику, метал не пропускає світло та повітря, що критично важливо для чаю, кави, спецій. Плюс такі банки виглядають естетично на кухонній полиці - не потрібно ховати в шафу.
Щодо ціни - так, початкова вартість вища, але якщо порахувати, скільки пластикових контейнерів доводиться викидати через рік-два (кришки не закриваються, пластик жовтіє, з'являється запах), то металеві виходять економніше. У мене є банки, якими користуюсь вже 5+ років - як нові.
І ще один плюс - екологічність. Метал можна переробити на 100%, на відміну від більшості пластику.
Ми створили простір для тих, хто цінує якісний посуд, кулінарні традиції та затишок на кухні.
Тут ви знайдете корисні поради щодо вибору й догляду за посудом, зберігання продуктів та організації кухонного простору.
Публікуємо рецепти, огляди, кулінарні таблиці, словник термінів і тематичні статті.
Спілкуймося, ділімося досвідом і готуймо з натхненням — українською мовою, із любов’ю до справи!